Duurzame winkel

 In Blog

Het is een hashtag die wij vaak gebruiken op onze socials, maar is dit wel gerechtvaardigd? Wij denken van wel, omdat wij een aantal kernwaarden hanteren om onze duurzame doelen te halen.

Plasticvrij.

Onze verpakkingen zijn gemaakt van glas, gerecycled papier of suikerrietpulp. Zo willen wij bijdragen aan het niet laten groeien van de plasticsoup. Natuurlijk ook de vraag naar plastic verminderen, want de plasticindustrie is 1 van de grootste olieverbruikers ter wereld! Hier hebben jullie in onze vorige blog over kunnen lezen. Verder bieden wij ook non-food items aan die plastic kunnen vervangen. Zoals foodhuggers en bijenwasdoeken, dit zijn goede herbruikbare vervangers van plastickeukenfolie.

Zerowaste.

Wij proberen zo min mogelijk weg te gooien en zoveel mogelijk te hergebruiken. Afgebakken brood dat helaas niet is verkocht? Dat wordt paneermeel voor onze kroketten & bitterballen. Maaltijden die helaas niet meer verkocht mogen worden, maar nog prima opgegeten kunnen worden? Die bieden wij gratis aan, aan mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken!

Lokaal.

Omdat wij zoveel mogelijk van onze ingrediënten lokaal, in een straal van ongeveer 40km om Bolsward heen, kopen. Belasten wij het milieu heel weinig met de uitstoot dat het vervoer met zich meebrengt. Daarbij komt dat het aanbod van onze lokale boeren, tuinders en ambachtslieden seizoensgebonden is. Dit betekent dat er geen energieslurpende kassen gebruikt hoeven te worden bij het telen van de groenten en fruit.

Biologisch.

Wij gebruiken zoveel mogelijk biologische ingrediënten, waar het kan. Dit komt uiteraard de smaak ten goede, maar het is over het algemeen ook beter voor het milieu. Dit komt omdat er geen onnatuurlijke chemicaliën worden gebruikt. Die kunnen dan ook niet in de bodem of de sloot komen en bijvoorbeeld ons grondwater vervuilen.

Ja!

Door dit alles bij elkaar op te tellen vinden wij het gerechtvaardigd om onszelf een #duurzamewinkel te noemen. Wij doen nog veel meer aan duurzaamheid. Weten wat? Volg onze blogs en onze socials.

 

Wistjijdat?

Aluminium 100% herbruikbaar is? Echter wordt het bij elke keer omsmelten steeds minder sterk. Uiteindelijk kan er dan perfect aluminiumfolie van gemaakt worden. Dit soort 100% gerecycled aluminiumfolie gebruiken wij om onze warme maaltijden mee in te pakken. Bovendien zijn onze maaltijddozen gemaakt van suikerrietpulp, dus 100% biologisch afbreekbaar en composteerbaar.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Heb je een vraag? Stuur vrijblijvend een mailtje en we komen er zo snel mogelijk op terug!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search