Waarom weckpotten?

 In Blog

Milieubewust.

Wecken is een heel oude manier van eten bewaren, maar ook een energiezuinige. Je hoeft het eten immers niet te koelen. Bovendien zijn de potten herbruikbaar en van glas! Dit betekent minder, plastic, afval.

Samenvattend is het dus een ontzettend duurzame manier om ons eten te bewaren, te beschermen en te verpakken. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor onze glazen flessen. Dat is dus de reden dat wij hebben gekozen voor weckpotten en glazen flessen als verpakking. Bovendien lopen wij voor op de wet die wegwerpplastic gaat verbieden.

Maar. Hoe werkt het dan bij jullie?

Ons systeem werkt heel simpel:

  1. Jij koopt producten van ons in een glazen verpakking. Hier rekenen wij statiegeld voor.
  2. Jij geniet van de inhoud. Jij vindt de pot of fles mooi, dus houd jij hem gewoon. De volgende keer dat jij bij ons een product in glazen verpakking koopt, betaal jij weer 1 euro statiegeld.
  3. Jij geniet weer van de inhoud. Dit keer breng jij de glazen verpakking weer terug naar de winkel.
  4. Jij koopt een nieuw product in een glazen verpakking. Dan betaal jij alleen voor de inhoud, dit is goedkoper dan als jij een nieuw product in een glazen verpakking koopt! Plus. Jij betaalt geen statiegeld.
  5. Zo willen wij hergebruik van de verpakkingen stimuleren. Of dat nu gezellig bij jou thuis is. Of bij ons in de winkel.

Jouw eigen pannetje vullen.

Jij mag altijd jouw eigen pan, bewaarbak, fles of lunchtrommel meenemen naar de winkel als verpakking. Ook dan betaal jij alleen voor de inhoud of krijg jij €0,25 korting!

Zo willen wij ons steentje bijdragen aan het milieu en ons plasticgebruik heel minimaal te houden. Help jij ons mee?

Wistjijdat?

De plasticindustrie meer olie verbruikt dan de gehele luchtvaartindustrie bij elkaar? Er wordt verwacht dat de plastic productie verviervoudigd is in 2050. Bovendien bestaat elk stuk plastic dat ooit is geproduceerd tot op de dag van vandaag nog steeds.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Heb je een vraag? Stuur vrijblijvend een mailtje en we komen er zo snel mogelijk op terug!

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Foto voor blog nieuwsbladen